Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finálová soutěž Vyškovského Soptíka - Topolany 24.6.2012

Posoutez-topolany-24.6.2012--1-.jpgslední soutěž letošního ročníku Vyškovského Soptíka se konala 24.6.2012 v Topolanech.

Poslední soutěž letošního ročníku Vyškovského Soptíka se konala 24.6.2012 v Topolanech.

Družstva tentokrát soutěžila pouze v požárním útoku, druhou disciplínou byla soutěž jednotlivců v běhu na 60m s překážkami.

Mladší žáci nastupovali k PÚ s cílem porazit své nejbližší soupeře z tabulky a to družstvo z SDH Luleč na které ztráceli dva body a místní družstvo SDH Topolany na které měli náskok deset bodů. Možnost ohrozit vedoucí družstvo z Drnovic byla vzhledem ke dvanáctibodové ztrátě pouze teoretická.

Požární útok byl proveden bezchybně ve výborném čase 16,93 s ( pravý  proud 16,64 s) , ale tentokrát našemu družstvu chybělo k prvnímu místu které obsadilo SDH Drnovice  0,05 s.  2.místo s náskokem více něž dvou sekund znamenalo posun na fantastické a po nepovedeném  úvodu sezóny nikým neočekávané 2. místo v celoročním hodnocení Vyškovského Soptíka.

Starší žáci nastupovali k finálové soutěži s úkolem udržet skvělé druhé místo v celkovém hodnocení , což znamenalo nepřijít o náskok sedmi a dvanácti bodů před dvěma družstvy Drnovic . První místo v „Soptíkovi“ ale již nemohlo dalšímu družstvu s SDH Drnovice uniknout.

Soutěžní pokus se staršímu družstvu vydařil, čas 18,08 s stačil s přehledem na 2.místo. Škoda jen prostřiku na levém proudu, pravý terč byl sražen v čase 16,40s . Na závěrečném nástupu byl tento čas našeho družstva vyhodnocen jako absolutně nejrychlejší proud soutěže a odměněn dortem.

V celkovém hodnocení si tedy starší žáci nádherné 2.místo udrželi a patří jim stejně jako družstvu mladších žáků velká gratulace.

V soutěži jednotlivců obsadily v kategoriích:  ml. žákyně Lucie Šuterová 11. a Natálie Palečková  12., ml.žáci : Ondřej Hess 5. a Miroslav Šutera 13. ,st.žákyně : Kamila Šmídová 10. a Sára Pospíšilová 20. ,st.žáci : Vojtěch Nešpůrek 16. místo.

 

PÚ ml.žáci

PÚ st.žáci

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěž Topolany 24.6.2012